“Oman pellon perinneviljat, emmer ja speltti, ovat meillä tärkeässä roolissa”

Hyvä tulee läheltä

Malmgårdin logo komistaa vanhan navettarakennuksen seinää Itä-Uudellamaalla, noin tunnin matkan päässä Helsingistä.

Ennen panimotoiminnan alkua täällä tehtiin iso remontti, jotta tila saatiin panimolaitteistolle sopivaksi. Malmgårdissa oluet syntyvät noin 2 000 litran brittilaitteilla, jotka on alun perin suunniteltu ale-oluiden panemiseen. Oluen matka raaka-aineiden yhdistämisestä pullotukseen kestää noin neljä viikkoa.

Ensimmäinen Malmgård-olut oli vuonna 2007 syntynyt Dinkel. Monen suosikiksi noussut olut saa erityistä makua oman pellon speltistä.

Toinen Malmgårdin viljaerikoisuuksista on emmervehnä. Tutun ohran ohella oluissa on käytetty myös maalaisvehnää, kauraa ja ruista. Hyvinä satovuosina jopa kolmasosa panimon raaka-aineenaan käyttämästä viljasta saadaan Malmgårdin kartanon pelloilta.

Panimon maine, oluiden suosio ja tuotannon mittakaava ovat kasvaneet nopeasti. Malmgårdin korkealaatuiset ja moninkertaisesti palkitut tuotteet syntyvät kuitenkin edelleen käsityönä, koko matkan mäskäyksestä pullotukseen. Tuotantokapasiteetti Malmgårdissa riittää 500 000 litran vuosituotantoon.