"Kultur veten spelt och emmer vilka odlas på Malmgårds egna åkrar spelar en viktig roll"

Gott från närområdet

I Östra Nyland, ungefär en timme från Helsingfors, finns en gammal ladugårdsbyggnad vars vägg pryds av Malmgårds logo.

Innan bryggeriverksamheten inleddes renoverades byggnaden i ett sådant skick, så att den skulle passa för bryggeriverksamheten. Ölen som Malmgård tillverkar bryggs i 2000 liters brygg. Ölens resa – från det att råvarorna blandas, till att ölen tappas upp på flaska tar ungefär fyra veckor.

Det första Malmgård-ölet tillverkades år 2007 och fick namnet Dinkel. Ölet får sin speciella smak från

spelten som odlas på den egna åkern. Ölet har blivit mångas favorit. Emmervetet är ett annat av Malmgårds spannmålsspecialiteter. Utöver det välkända kornet så använder bryggeriet lantvete, havre och råg i de olika ölen.

Under goda skördeår kommer en tredjedel av bryggeriets spannmålsråvaror från Malmgårds åkrar. Bryggeriets rykte, ölens popularitet och produktionsskalan har vuxit snabbt. Trots detta så tillverkas Malmgårds högklassiga och mångfaldigt prisbelönta produkter fortsättningsvis för hand – ända från mäskningen till upptappning på flaska och fat. Malmgårds produktionskapacitet uppgår till 500 000 liter i året.