“Visst är man priviligierad när man får jobba med att tillverka gott öl”

Yrkeskunniga händer åstadkommer kvalité

Det är en hederssak för Malmgårds bryggeris kunniga och ivriga yrkesgrupp att tillverka smaklig och högklassig öl. Kvalitativa produkter och nöjda kunder är allas högsta prioritet.

Arbetsuppgifterna på mikrobryggeriet varierar från tvätta golven till att tappa öl på flaska.

I det här läget sysselsätter Malmgårds bryggeri sex personer. Fastän bryggeriets produktion växer i jämn takt så sköts arbetsskedena fortsättnings för hand.

På det här sättet föds ett utomordentligt öl i rätt mängd med god anda och i samarbete mellan skickliga aktörer. Man prutar inte på Malmgård-produkternas jämna kvalité. Noggranna och regelbundna mätningar samt fortgående observationer med alla sinnen är garantin för en hög kvalité.

 

Tuomas Markkula

Högklassiga råvaror är en ständig källa till inspiration för Tuomas. Malmgårds bryggmästare är ett erfaret proffs som gör sitt jobb som en toppkock med en diplomingenjörs noggrannhet. Till bryggmästarens ständigt föränderliga vardag hör bl.a. planerings- och utvecklingsarbete, införskaffning av råvaror samt övervakning av kvalité och smak. Tuomas är också vd för Malmgårds bryggeri. Inom bryggeribranschen är Tuomas också känd som en skicklig lärare.

Markku Pulliainen

Markku tillverkade sina första öl år 1978 av ingredienser på plåtburk och slutresultatet var enligt honom ”helt förskräckligt”. Så småningom utvecklades kunskaperna avsevärt. Han har bl.a. blivit utnämnd till finsk mästare i kvasstillverkning. Markkus och Tuomas yrkessamarbete har fortsatt problemfritt i långt över tjugo år. På Malmgård ansvarar Markku för försäljningen och distributionen av produkterna till restauranger, men han sticker sig då och då fortsättningsvis in på produktionen.

Stefan Nyman

När Stefan blev tillfrågad om han kunde komma som förstärkning till försäljningsteamet blev han genast entusiastisk. Inom två veckor var det erfarna proffset med i teamet. Till Stefans ansvarsområde inom försäljningen på Malmgård hör dagligvaruhandeln, restaurangkedjorna och exporten.
På fritiden idrottar Stefan aktivt och njuter av de överraskande kombinationer som mat och dryck kan ge. Man kan t.ex. hälla upp Arctic Circle Ale i ett champagneglas för att skåla med och avsluta måltiden med en delikat porter istället för kaffe och
konjak.

Lasse Lehtonen

Lasse blev förtjust i gott öl i Tammerfors så fort han uppnått den lagliga åldern för att dricka öl. Inom bio- och livsmedelsteknologistudierna var det arbetsmöjligheterna på ett småbryggeri eller inom närmatsproduktionen som lockade. Ölen drog till sist den längsta stickan. Produktionschefens arbetsuppgifter i ett småbryggeri sträcker sig från processkötsel och kvalitetskontroll till städuppgifter. Mångsidighet, god smak, hög kvalité och uppskattning av hantverkartraditionen är nyckelorden i Lasses arbete.

Janne Paturi

Janne började jobba på Malmgård, när han kom till bryggeriet som praktikant under sina bio- och livsmedelteknikstudier. Janne hade tidigare erfarenhet av att jobba på flasklinjen på ett större bolag. I ett småbryggeri är arbetet helt klart mångsidigare, anser Janne. Numera bor Janne också i Forsby i Lovisa, helt i närheten av Malmgård.

Veikko Ojanen

Veikko har jobbat länge inom bryggeribranschen och har en utbildning inom processteknik och storkök. Han har sina rötter i Tammerfors men bor också delvis på Malmgård. De gamla spannmålsorterna intresserar Veikko. Han är särskilt intresserad av malt och humle. Det är viktigt att smaka av koket noggrant och räkna mängd och förhållanden omsorgsfullt. Råvaror av hög kvalité och hantverk är lika viktigt i bryggeriet som i köket.